Sitemenu

vrijdag 3 juli 2020
content-main-left

Nieuws

De zomerse fokwaardepublicatie heeft een aantal stieren voortgebracht met een fokkerijprofiel dat goed past in de fokkerijkeuzes van menig Vlaams vleesveehouder. Courtois, Idéfix, Sportif, Sketch en Wilmots zijn daarvan het beste bewijs.

De fokwaarden van deze stieren tonen een vrij foutloos profiel met voldoende groeikracht. Zo is Courtois de la Hesbaye de stier met de hoogste fokwaarde conformatie bij tweede bezoek. Deze Grommitzoon doet het met een fokwaarde conformatie van 123 beter dan zijn vader. Een iets lagere fokwaarde gewicht (96) brengt hem tot een fokwaarde gewicht-conformatie van 113.

In het augustusnummer van VeeteeltVlees besteden we uitgebreid aandacht aan dit thema.

Lijst met 94 stieren

De lijst van stieren en fokwaarden samengesteld voor VeeteeltVlees, bestaat enkel uit stieren die voor het eerst een reeks fokwaarden kregen voor eerste bezoek, tweede bezoek, lineaire beoordeling of karkas. Enkel bij de fokwaarden voor eerste bezoek worden ook de stieren die in maart 2018 debuteerden, meegenomen.

Dat maakt dat de lijst is samengesteld uit 94 stieren, te veel om te kunnen publiceren in VeeteeltVlees. Daarom is de gepubliceerde lijst uitgedund door het schrappen van stieren die niet beschikbaar zijn, een zeer beperkt aantal fokwaarden hebben of een fokwaarde gewicht-conformatie lager dan 96.

De volledige lijst met 94 stieren kunt u hier bekijken.

 

De nakomelingen van Courtois tonen een goede conformatie
De nakomelingen van Courtois tonen een goede conformatie
right