Sitemenu

woensdag 5 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Promotie voor het ras. Dat was het doel van de organisatoren van de prijskamp in Leuven. Meer aanwezige dieren en een proeverij met Belgisch witblauw waren de middelen om hierin te kunnen slagen. En de missie was geslaagd. Dat gold ook voor Roger en Jan Orinx. Zij gingen naar huis met twee kampioenen en een winnend bedrijfslot bij de vaarzen.

Door de inzet van de organisatoren was de prijskamp in het hartje van Leuven een mooie promotie voor de kwaliteiten van het Belgisch-witblauwras. Niet alleen namen 51 dieren, 20 meer dan vorige editie, deel aan de keuring. De foodtruck van de VLAM zorgde – via een proeverij met rundvlees van het ras – voor een prima link met de consument.

Bekende dieren bevestigen

Een aantal bekende deelnemende dieren wisten opnieuw een titel toe te voegen aan hun palmares. Zo verlengde Kanu van Kettelo, de vier jaar oude Tilouiszoon van Walter De Block, zijn kampioenstitel bij de oudere stieren.
Voor de blauwe Vidaldochter van Gilbert Veulemans, Moneypenny van het Bareelhof, is het dan weer de tweede titel in een maand tijd. De complete Moneypenny won, net als op de Grote Prijs Keukens Redant in Erpe-Mere, het kampioenschap bij de jonge vaarzen.
Voor Jaserie van het Kruisborre en eigenaars Jan en Roger Orinx volgde een verdiende winst bij de koeien, na eerder een tweede plaats in Erpe-Mere en een vierde plaats in Libramont. De Imperialdochter toonde massa en klasse met een vlotte stap.

Opnieuw winst voor Orinx

De winst bij de jonge stieren was deze editie voor Bart Willems. Zijn één jaar oude Maradona van de Bremberg toonde veel type en lengte. De zwarte stier is een zoon van Litige uit een dochter van Depute.
Jan en Roger Orinx wisten nog een tweede kampioenstitel te bemachtigen in Leuven. De winst bij de oudere vaarzen was immers voor Lanae van het Kruisborre. Deze fijne dochter van Hazard toonde veel kwaliteit in de voorhand en de rug. Opvallend is ook dat nog een volle zus van Lanae haar rubriek won en nog een tweede volle zus eindigde als tweede in de rubriek van Lanae.
Niet onverwacht kozen de drie juryleden voor het bedrijfslot van Jan en Roger Orinx bij de vaarzen. Het winnende bedrijfslot bij de koeien was voor Roger Sapion uit Kessel-Lo. Bij de stieren won het bedrijfslot van Walter De Block.

Bekijk de foto’s van alle reekswinnaars en kampioenen in Leuven: klik hier.

 

 

Jaserie van het Kruisborre (v. Imperial) won voor Roger en Jan Orinx een van de twee kampioenstitels in Leuven
Jaserie van het Kruisborre (v. Imperial) won voor Roger en Jan Orinx een van de twee kampioenstitels in Leuven
right