Sitemenu

zondag 9 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Op de Franse limousinveiling in Lanaud werden voor de derde maal dit seizoen meer dan honderd stierkalveren te koop aangeboden, 86 vonden een nieuwe eigenaar. De duurste stier, een zoon van Joliambre TA PX, was goed voor een verkoopprijs van 20.100 euro.

De derde limousinveiling van Lanaud zorgde opnieuw voor hoge prijzen. Gedurende twee dagen werden 105 kalveren aangeboden (49 RJ en 56 Espoirs) afkomstig van 85 bedrijven.

De publieke opkomst was deze editie wat lager, ook uit het buitenland.

Meer dan 5000 euro voor beloftevolle stieren

In de derde campagne van het seizoen behaalden de Espoirs een verkooppercentage van 66 procent met een gemiddelde verkoopprijs van 3186 euro.

Uiteindelijk vonden 37 kalveren een nieuwe eigenaar, waarvan vier richting Nederland en Italië trekken.

Het veilingrecord in deze groep kwam op naam van Oklahoma te staan. Deze stier (Justine RR x Henriques RJ) met volume, diepte en lengte werd verkocht voor een bedrag van 5.500 euro. Nog twee andere stieren, Obama TD en Napoleon, veranderden van eigenaar voor een bedrag van meer dan 5000 euro.

Elegantie en makkelijke geboorten

Ook in de groep met kwalificatie RJ was veel kwaliteit terug te vinden in het aanbod van 49 jonge dieren. 47 van hen kregen een nieuwe eigenaar, goed voor een verkooppercentage van 96 procent. Zes stieren werden verkocht aan buitenlandse bedrijven, waarvan één richting België.

De gemiddelde verkoopprijs lag deze editie op 5236 euro. De hoogste prijs werd geboden voor Nickel, een zoon van Joliambre TA PX. Voor deze jonge, elegante stier werd een bedrag gegeven van 20.100 euro. Nickel draagt ook het genoomlabel ‘calving+’, een combinatie van een makkelijke geboorte en afkalfgemak. Nog twee andere stieren overstegen een verkoopprijs van 10.000 euro.

Een nieuwe veiling in Lanaud is voorzien op woensdag 12 en donderdag 13 juni 2019.

 

De hoogste prijs op de recente limousinveiling in Lanaud werd geboden voor Nickel, een zoon van Joliambre TA PX
De hoogste prijs op de recente limousinveiling in Lanaud werd geboden voor Nickel, een zoon van Joliambre TA PX
right