Sitemenu

donderdag 9 juli 2020
content-main-left

Nieuws

Met Max (v. Juan) en Ortensia (v. Jérémie) heeft het blonde d’Aquitainestamboek twee nationaal kampioenen die fraai rastype en veel bevleesdheid combineren. 

De juryleden, de broers Planté uit Frankrijk, kregen volle rubrieken te beoordelen, waarbij weer duidelijk werd dat de top van de blondes heel dicht bij elkaar ligt.

De indrukwekkende Max, geïmporteerd door Ed en Marjan Neerincx, won in de middenklasse bij de stieren van 3 jaar en ouder en wist de andere twee kampioensstieren, de algemeen kampioen van 2017 BAC Jade (v. Evian) van de familie Kip en Obama Malo (v. Fromant) van Marcel Gerritsen, de  baas te blijven. Ook de kampioen bij de jonge stieren, Pistard (v. Horfe) van Henk Visscher, kwam er niet aan te pas. Max werd algemeen kampioen. 

Fierba laureate Ortensia

Ortensia van Bertus Brink won niet alleen in de categorie vrouwelijk tussen één en twee jaar, ze won ook de Fierba-prijs voor meest beloftevolle dier alsook de prijs voor het dier met de beste slachteigenschappen. Genoeg waardering om ook het algemeen kampioenschap binnen te halen. Dat deed ze vóór Lieve van de Boerlanderij (v. Berlioz) van Dennis Boerland, die met haar 1100 kilo bij de zoogstellen en oudere koeien won.

De jongste vrouwelijke klasse tot één jaar was voor Philou JE van Jan Eggerink, die ook de winnende groep van een stier liet zien: Fromant, ook de vader van Philou. Alle reservetitels bij de vrouwelijke dieren gingen naar de Woeste Hoeve. Johan Schilder en zijn team kon met zoveel individuele kwaliteit het kampioenschap bij de bedrijfsgroepen niet ontgaan.

Bekijk alle rubriekwinnaars en kampioenen: klik hier

 

Ortensia pakt het kampioenschap 1-2 jaar, is de Fierba-laureate en won ook het algemeen kampioenschap
Ortensia pakt het kampioenschap 1-2 jaar, is de Fierba-laureate en won ook het algemeen kampioenschap
right