Sitemenu

dinsdag 11 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Niet de diepte en ronding in achterhand, maar de breedte in de borst maakte het verschil tijdens de regionale fokveedag in Geffen.

Dat constateerden de drie juryleden na afloop van de keuring waarvoor zeventig dieren waren aangemeld. Bij diverse toelichtingen werden dan ook regelmatig opmerkingen gemaakt over de borstbreedte.

Succesvolle Hazardnazaten

Een mooi voorbeeld van verschil in borstbreedte vormden Bertha 423 (v. Hazard) van Mark Hunnekens uit Grashoek en Interne De Bois (v. Jet-Set) van de familie Knoops uit Koningsbosch. Interne toonde veel expressie in de achterhand, kon niet mee in de kracht van het beenwerk, en vooral in de breedte van de borst van kon ze niet tippen aan Bertha. Bertha werd kampioene bij de jonge vaarzen, Interne reste het zilver.
Ook Olympia van de Muiderzee was een van de succesvolle Hazardnazaten. Olympia van de familie Heijdra uit Weesp bleek bij de finale bij de pinken te sterk voor de donkere en gerekte Nancy Lanzhoeve (v. Attribut) van Tim Janssen uit Ewijk. Bij de vaarskalveren zegevierde Bart Hoogeveen uit Boven Leeuwen met zijn fijnere Bloesem van het Waterland (v. Ravi) voor Wyanda (v. Kai Mook) van Ronald Wolters uit Lievelde. De titel Miss Toekomst was voor Olympia.

Uitblinker zes jaar oude Ivette

De dieren uit de stal van Hoogeveen blonken ook uit in de volwassen rubrieken. Maxima van 't Herent (v. Attribut) rekende bij de oude vaarzen af met Noa van het Waterland van J. voor den Dag uit Almkerk. Veel indruk maakte ook de Ivette van Hoogeveen. De bijna zes jaar oude Tilouisdochter was het oudste dier van de keuring en was breed van voor tot achter. 'Een superdier, heel compleet', zo luidde het korte commentaar.  In beenwerk was stalgenote Prada van het Waterland (v. Hazard) beslist sterker, maar zo kon niet op tegen de lengte, de brede ruglijn en de gevulde achterhand van Ivette.

Winston wint titel Mr. Toekomst

Ronald Wolters bleek succesvol bij de stieren. Zijn Wijnaldum (v. Kai Mook) won in de jongste categorie, zijn completere stalgenoot Winston (v. Fly) bij de jonge stieren. Winston kreeg bovendien de titel Mr. Toekomst.
Menno van Maris (v. Zougar) van Hunnekens had een mooie staartimplant en goede onderbil. Maar ook hier bleek het verschil volgens de jury dat Menno vooral voldoende breedte bezat in de borst.

VeeteeltVlees maakte ook een fotoserie van de kampioenen in Geffen.

Klik hier om de fotoserie te bekijken.

De bijna zes jaar oude Ivette (v. Tilouis) wint de titel bij de oudere koeien
De bijna zes jaar oude Ivette (v. Tilouis) wint de titel bij de oudere koeien
right