Sitemenu

zondag 20 september 2020
content-main-left

Nieuws

Keuring Hulshorst levert nieuwe smaakmakers

18-03-2019  · 2 reacties

Twee stieren drukten een stempel op de vleesveemanifestatie in Hulshorst op zaterdag 16 maart. Bij de Belgische witblauwen was het Hazard, bij de verbeterd roodbonten Mahu, een rode stier met Belgische genen.

In Hulshorst kunnen zowel stamboek- als niet-stamboekbedrijven hun dieren inschrijven. Dat levert een leuke mix en soms ook opvallende winnaars op. Dat gold zeker bij de verbeterd roodbonten, waar de uit Belgisch bloed gefokte Mahu, een eigen stier van de familie Te Riele uit Vaassen, in de jongere rubrieken de kampioenen leverde. Algeheel kampioen bij de vrouwelijke dieren werd Bunthoeve Coba 23 (v. Patamon van Knedo) van Aalt van der Bunt uit Dronten. Het allerbeste mannelijke dier bij roodbont was Simon van de Flevohof (v. Carlo 3 van de Brandevoort) van de maatschap Westerkamp uit Zwolle, die zijn 1240 kilo en machtige voorhand in de strijd gooide.

Dagtitel voor Embleme-dochter

Bij de Belgische blauwen was Hazard de ‘man of the match’. Hij leverde onder andere de dagkampioen bij de stieren: de zeer fraai bespierde en fijne Gerzon van het Hul (v. Hazard) van mts. Lankman, Lammert Polinder en Hans Vis. Thijs stak er in de stierenrubrieken met kop en schouders bovenuit.
De jury koos bij de vrouwelijke dieren best verrassend voor de jongste vrouwelijke kampioen. De supercomplete Romme (v. Embleme), nog geen vier maanden oud, van Albert Soede uit Ter Haar ging met de dagtitel van Hulshorst naar huis.

 

 

Alle vrouwelijke kampioenen voor het verbeterd roodbont
Alle vrouwelijke kampioenen voor het verbeterd roodbont
right