Sitemenu

donderdag 9 juli 2020
content-main-left

Nieuws

De zwarte Grommitzoon Fute imponeerde met zijn enorme breedte en bespiering op de open dagen van ki-organisatie BBG. Hij was de meest besproken stier onder de aanwezige vleesveehouders. Aandachtspunt is wel zijn hoogtemaat, Fute meet twee centimeter onder de norm.

Met veel elegantie stapt de driejarige Fute bijzonder vlot door de gangen van BBG. Zijn beenwerk is fijn en vlot in gebruik, zijn achterhand en vooral zijn bespiering imponeren. De zwarte Fute valt op en komt bij veelvleesveehouders op het inseminatielijstje. Voor een aantal vleesveehouders is zijn hoogtemaat wel een aandachtspunt. Ondanks dit weegt Fute reeds 1129 kg op net geen drie jaar oud.

Ook Persan de Petit Rosière laat veel indruk in Ciney. De Nodulezoon toont veel elegantie, finesse en imponeert met zijn achterhand. Die mooie achterhanden vererft hij goed door aan zijn nakomelingen. Dat blijkt uit zijn eerste fokwaarden en uit het lot nakomelingen dat BBG toonde in Libramont deze zomer.

Vlaams trio

Tijdens de open dagen toonde BBG ook drie Vlaamse stieren, hun verbindende factor daarbij was massa en hoogtemaat. Meest indrukwekkend hierbij is het fenotype van Laureaat Ter Reybroeck van Luc Lips uit Lotenhulle. Deze Jackpotzoon is immers enorm zwaar, hij weegt op 2 jaar en 10 maanden reeds 1187 kg. Die massa haalt hij voornamelijk uit zijn lengte en hoogtemaat van +6.

Ook Mong van het Caloenhof, gefokt door Kristof Defauw en Sandra Van Rentergehem uit Tielt, heeft hoogtemaat en massa in overschot. De jonge zoon van Hulk Ballinakill, zelf een zoon van Jackpot, weegt op 22 maanden reeds 886 kg en heeft een interessante bloedvoering.

Eenzelfde profiel heeft Marlboro van Stavele van Pascal Decroos uit Stavele. Deze Occidentzoon toonde een mooie bouw met veel massa, een kwaliteit die goed ingebouwd zit in de fokkerij op het bedrijf van zijn fokker.

De breedte en bevleesdheid van Fute imponeerde tijdens de open dagen van BBG (foto: Eric Elbers)
De breedte en bevleesdheid van Fute imponeerde tijdens de open dagen van BBG (foto: Eric Elbers)
right