Sitemenu

donderdag 9 juli 2020
content-main-left

Nieuws

De Waalse fokkerijorganisatie Awé krijgt een nieuwe naam en nieuwe voorzitter. De twee entiteiten van de organisatie – voorheen Awé asbl en Awé scrf – krijgen elk hun eigen naam: Elevéo en Inovéo. Respectievelijk Domique Lecas en Pierre Ledoux zijn de nieuwe voorzitters.

Reeds langer zijn er achter de centrale naam Awé twee entiteiten te vinden. De eerste daarvan, AWE asbl, is de vereniging zonder winstoogmerk met verschillende activiteiten in de veeteelt, waaronder registratie en lineaire beoordeling. Awé cooperative heeft een commerciële rol, zoals de verkoop van sperma. 

Meer duidelijkheid met nieuwe namen

Het bestuur van Awé besloot eerder deze week om elke entiteit een eigen naam te geven. De vereniging krijgt de naam Elevéo, de commerciële tak Inovéo. Boven beide entiteiten komt de Awé Groupe te staan.
Volgens Carlo Bertozzi, directeur Innovatie en Communicatie, wil Awé hiermee meer duidelijkheid in de markt hebben, zodat het voor de veehouder duidelijk is met welke entiteit hij of zij te maken heeft.

Twee nieuwe voorzitters

Voor het personeel van Awé verandert er niets. Wel krijgen beide entiteiten een eigen voorzitter. Dominique Lecas uit het Henegouwse Wiers werd verkozen tot voorzitter van Elevéo. Deze functie geeft hem automatisch het voorzitterschap van Awé Groupe. Pierre Ledoux uit Assesse zal de functie van voorzitter Inovéo en ondervoorzitter van Awé Groupe vervullen.

De twee onderdelen van AWE gaan voortaan door het leven met elk hun eigen naam
De twee onderdelen van AWE gaan voortaan door het leven met elk hun eigen naam
right