Sitemenu

maandag 25 mei 2020
content-main-left

Nieuws

Met 104 fokkers en 426 dieren in acht rassen werd de NVM een machtige vleesveeshow. In deze eerste bijdrage een bondige samenvatting van de resultaten in het blonde d’Aquitaineras, het piemonteseras, het marchigianaras en het verbeterdroodbontras. 

In het decembernummer van VeeteeltVlees volgt een uitgebreidere verslaggeving in woord en beeld.

Blonde d’Aquitaineras

In het blonde d’Aquitaineras waren de rubrieken zeer goed gevuld. De algemeen kampioenen waren de Franse importstier Max (v. Juan) van Ed en Marjan Neerincx uit Elst bij de stieren en en Ortensia (v. Hilario) van Bertus Brink uit Klarenbeek in het vrouwelijk vee. 

Marchigianaras

Bij de marchigana’s was de winnares geen verrassing. Orionedochter Victoria legde voor de derde keer op rij beslag op het algemeen kampioenschap vrouwelijk, dit keer onder de vleugels van haar nieuwe eigenaar, maatschap Fokkink uit Harreveld.

Bij de mannelijke dieren schreef Leonardo L het algemeen kampioenschap op zijn naam. De Frankozoon komt uit dezelfde stal als de winnende bedrijfsgroep, namelijk die van de familie Leenders uit Dedemsvaart.

Piemonteseras

Nataledochter Fridie 62 van piemontesefokbedrijf Van Gelder uit Hoge Hexel schreef tijdens de vorige NVM al het kampioenschap van de jonge koeien op haar naam. Tijdens deze editie ging ze met de beker voor het algemeen kampioenschap vrouwelijk naar huis. Ook maakte ze deel uit van de winnende bedrijfsgroep met drie uniforme volwassen koeien.

Bij de stieren ging het algemeen kampioenschap naar Fortwijk 311 van J. H. Dekker uit Veeningen.

Verbeterdroodbontras

Jan te Riele uit Vaassen en Bert van Abeelen uit Dorst namen bij het verbeterdroodbontras de kampioenstitels mee naar huis. Te Riele won met de luxe en goed gebeende bijna driejarige stier Arnold van Vredenburgh (v. Stephan).

Van Abeelen had met de 7,5 jaar oude Van Volenbeek Gonda 11 (v. Gerko van Volenbeek) een indrukwekkende rastypische moederkoe aan het halster. Ze werd in de ring vergezeld door haar fijne, langgerekte en natuurlijk geboren vaarskalfje van Norbert dat won bij de vrouwelijke mini’s.

NVM 2019 machtige show (1)
right