Sitemenu

donderdag 9 juli 2020
content-main-left

Nieuws

Tirone van Krakehoeve, een Toscandochter uit de stal van vleesveebedrijf Krakehoeve uit Weert en Dave Nelissen uit Susteren, en de dertien maand oude stier Hein (v. Kimono) van Patrick van den Berg uit Dodewaard zijn op de NVM in Zwolle verkozen als algemeen kampioenen.

De drie en half jaar oude Tirone van Krakehoeve won iets meer dan een jaar geleden nog de kampioenstitel op de nationale keuring in Hoornaar.  In Zwolle demonstreerde ze veel vlees, zowel in de achterhand als in de rug en de rib. Ze won naast het algemeen kampioenschap ook het kampioenschap bij de koeien.

Vrouwelijke topkwaliteit

Tirone ging in Zwolle andere vrouwelijke kampioenen voor, waaronder stalgenote Jamila van Krakehoeve (v. Jet-Set), die het kampioenschap bij de vaarzen van 6 tot 12 maanden won.

Ook twee maal winst was er in het kampioenschap voor maatschap Vonk uit Noordeloos. Hun Leonie van de Grotewaard (v. Attribut) won de kampioenstitel vrouwelijk jonger dan zes maanden. Volle zus Marit van de Grotewaard toonde in Zwolle opnieuw haar kwaliteiten met winst in het kampioenschap vrouwelijk van 20-32 maanden.

Voor de vijfde en laatste titel bij de vrouwelijke witblauwen, die voor vaarzen van 12 tot 20 maanden oud, was het een strijd tussen twee vaarzen uit de stal van Jacob Worp uit Benningbroek. Uiteindelijk koos de jury voor Argandochter Carolien 12 VDW.

Driemaal winst voor Van den Berg

Drie van de vier rubriekswinsten bij de stieren waren deze editie voor Patrick van den Berg uit Dodewaard. Zijn dertien maanden oude Kimonozoon Hein showde veel breedte en bespiering in Zwolle, maar ook veel fijnheid en type. Hein werd algemeen kampioen mannelijk en versloeg daarbij drie andere concurrenten, waaronder twee stalgenoten Lekkie van de Nederheide (v. Imperial) en Warrior (Fly). Deze laatste koos de jury als kampioen bij de stieren tussen 6 en 12 maanden oud.  

De jongste kampioensstier in Zwolle was deze editie eigendom van Ronald Wolters uit Lievelde. Zijn Wijnaldum, een zoon van Kai Mook, toonde veruit het meest complete plaatje van het koptrio in de rubriek mannelijk tot zes maanden oud.

Succes voor Uit de Peel

In de aanvullende rubrieken was er bij de zoogstellen winst voor Prada van het Waterland (v. Hazard) en haar kalf Bloesem (v. Ravi), beide in eigendom van Bart Hoogeveen uit Boven-Leeuwen.

Zowel de winst bij de bedrijfsgroepen als bij het lot afstammelingen van één koe (moeder Kardashian) was voor vleesveehouderij Uit de Peel uit Landhorst. Maatschap Hunnekens uit Grashoek won het lot met afstammelingen van één stier (Hazard).

Bekijk alle rubriekwinnaars en kampioenen: klik hier.

Algemeen kampioene Tirone van Krakehoeve (v. Toscan)
Algemeen kampioene Tirone van Krakehoeve (v. Toscan)
right