Sitemenu

dinsdag 11 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Met twee winnende mini’s en twee winnende stieren waren respectievelijk Bert van Abeelen uit Dorst en Jan te Riele uit Vaassen op de NVM de meest succesvolle inzenders bij het verbeterd roodbont vleesras.

Van Abeelen behaalde met Nnarjan van de Jacobushoeve het kampioenschap bij de mannelijke mini’s en stalgenoot Gonbertha X van de Jacobushoeve werd kampioene bij de vrouwelijke mini’s. Samen met haar moeder Van Volenbeek Gonda 11 vormde ze ook het winnende zoogstel.

Opmerkelijk is dat de luxe en langgerekte Gonbertha natuurlijk werd geboren, wat haar ook het kampioenschap Bewust Natuurlijke Luxe opleverde. Bij deze verkiezing werd ze opnieuw vergezeld door haar moeder, die naast kampioene oudere koeien ook algemeen kampioene bij de koeien werd.

Clayton en Arnold

Te Riele was succesvol bij de stieren met Clayton van Vredenbrugh als kampioen bij de stieren tussen de vier en twaalf maanden.

De meest imponerende verbeterd roodbonte stier in Zwolle was stalgenoot Arnold van Vredenburgh. Na de titel bij de oudere stieren sleepte hij ook het algemeen kampioenschap mannelijk in de wacht.

Jasper in vaderrol

Een opvallende rol was er op de NVM weggelegd voor de stier Jasper van de Oude Smitse van Roel de Smit uit Amstelveen. Hij tekende via zijn zoon Jeroen van de Oude Smitse onder andere voor het vaderschap van Mister Toekomst.

Nico van der Schaft uit Amstelveen zette met drie Jasperdochters de winnende bedrijfscollectie.

Bekijk hier de rubriekswinnaars.

Moeder Van Volenbeek Gonda 11 en dochter Gonbertha X van de Jacobushoeve vulden de prijzenkast van de familie Van Abeelen
Moeder Van Volenbeek Gonda 11 en dochter Gonbertha X van de Jacobushoeve vulden de prijzenkast van de familie Van Abeelen
right