Sitemenu

zaterdag 11 juli 2020
content-main-left

Nieuws

Uit een 150 aanwezige dieren op de Paasveetentoonstelling in Schagen koos de jury de acht maanden oude Little Kardashian uit de Peel als allermooiste dier van de prijskamp. Voor de Attributdochter van Roel Hendriks is het al de tweede grote titel in haar jonge carrière.

Acht maanden oud is de zwarte Attributdochter van Roel Hendriks uit Landhorst en op 10 april won ze al haar tweede kampioenstitel op een rij. Op het Nederlands kampioenschap in Hoornaar haalde ze al het kampioenschap bij de vaarskalveren jonger dan zes maanden binnen. En samen met haar moeder Kardashian (v. Toscan) won ze daar ook bij de zoogstellen.

IJzersterke benen

Ditmaal koos de jury haar als mooiste van de keuring uit het aanwezige fokvee en het slachtvee. 

Little Kardashian imponeerde – ondanks haar jonge leeftijd – met haar brede voorhand, goed ontwikkelde middenstuk en mooi bespierde achterhand. ‘Ik kan haar steeds zonder zorgen mee naar een keuring nemen, haar beenwerk is ijzersterk’, vertelt de trotse Hendriks een paar dagen later.

Keuring maximaal bezet

De Paasveetentoonstelling in Schagen is al jaren een begrip in de Nederlandse vleesveehouderij. Vooraf kondigden de organisatoren aan dat het maximaal aantal ingeschreven dieren bereikt was en dat er wachtlijst voor deelnemende dieren werd aangelegd.

Om organisatorische redenen mogen er maar maximaal 150 dieren deelnemen.
Meer informatie vindt u op www.paasvee.nl.

Little Kardashian (v. Attribut) werd in Schagen verkozen als mooiste van de Paasveetentoonstelling
Little Kardashian (v. Attribut) werd in Schagen verkozen als mooiste van de Paasveetentoonstelling
right