Sitemenu

woensdag 21 oktober 2020
content-main-left

Nieuws

De jaarlijkse Grand Cru veiling in het limousin ras geldt als dé gelegenheid om hoogwaardige genetica te verkopen of aan te kopen. Vanwege corona gebeurde de veiling dit jaar online en niet ter gelegenheid van de nationale keuring. De topprijs lag op 10.200 euro.

Er waren voor de Grand Cru veiling 19 veilingnummers in aanbieding. De clearance rate bedroeg na afloop 94 procent. De gemiddelde verkoopprijs bij de stieren was 7800 euro (2019: 7775 euro). In het vrouwelijke vee was de gemiddelde verkoopprijs 4493 euro (2019: 4894). 15 veilingnummers gingen naar het buitenland.

Maestro Esp.

Veilingtopper was de bijna vierjarige stier Maestro, gefokt door Gilbert Leonard uit Rives du Couesnon maar verkocht door huidige bezitter, Elevage Rolland uit Lannion (Bretagne).

Maestro (Ibanez RJ x Capucine RR x Velours) heeft als jonge stier de centrale opfok te Lanaud doorlopen. De stier bezit een genomische index van 8 punten voor bespiering, 9 punten voor finesse, 8 punten voor afkalfgemak en 8 punten voor melkproductie. De stier blijft in Frankrijk.

Veilingtopper Maestro in de veilingring te Lanaud
Veilingtopper Maestro in de veilingring te Lanaud
right