Sitemenu

woensdag 21 oktober 2020
content-main-left

Nieuws

Het bestuur van het Centrale opfokstation in Laren heeft John van Kouwen (50) als nieuwe voorzitter van de organisatie verkozen. Hij volgt Henk Tessemaker op, die als erelid in het bestuur werd benoemd.

John van Kouwen uit Nieuwegein is momenteel actief in de marketing en sales voor de plantensector maar heeft een ruim verleden in de fokkerij. Tot een viertal jaar geleden fokte hij gepassioneerd met Blonde d'Aquitaine op zijn bedrijf. Door onteigening werden deze activiteiten in 2016 stopgezet.

Opvolging Tessemaker

Vice-voorzitter van het COT, Jan Smeenk, omschrijft de nieuwe voorzitter als een verbindingsman met veel enthousiasme. ‘Zijn ruime ervaring in de marketing en sales zal ons als organisatie zeker van nut zijn’, aldus Smeenk.
Van Kouwen volgt Henk Tessemaker op die gedurende acht jaar voorzitter was van het COT, twee jaar was hij ook coördinator van de veiling tijdens het voorzitterschap van Willem Dijkstra.

Nieuwe veilingswebsite

Het COT heeft het laatste jaar flinke stappen gezet om de Stichting voor de toekomst te professionaliseren, waaronder een online veilingsysteem dat op 26 september voor de eerste keer in gebruik wordt genomen.

 

Henk Tessemaker samen met zijn opvolger als voorzitter van COT, John van Kouwen
Henk Tessemaker samen met zijn opvolger als voorzitter van COT, John van Kouwen
right