Sitemenu

donderdag 19 mei 2022
content-main-left

Nieuws

De CRV videokeuring voor bedrijfsgroepen van het blonde d’Aquitaine ras werd gewonnen door het fokbedrijf De Woeste Hoeve van Johan Schilder uit het Nederlandse Hoogwoud. 

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt tijdens een speciale webinar.  De vaarzengroep van Schilder bestond uit de vaarzen Porsche (v. Imperial- geb. 14/3/219), Precious (v. Imperial – geb. 10/4/2019) en Prima Donna (v. Jasmin – geb. 23/3/2019). Op plaats twee eindigde de groep van Henk Visscher uit Dalfsen en op plaats drie de groep van Luc De Bel uit Aalter.

Blondefokker en internationale keurmeester Peter Thissen omschrijft de groep van winnaar Schilder als ‘zeer prettig’ om naar te kijken met veel overeenkomsten tussen de dieren in elegantie, rastype, bespiering en het gebruik van de fijne benen. Het zijn foktypische, mixte dieren met een mooi rechthoekig bekken en een keurige inplanting van de staart.

Bekijk nogmaals de video van De Woeste Hoeve. Klik hier https://veeteeltvlees.nl/films/2021/blonde-keuring-schilder

Publiekskampioen

De publieksprijs ging afgetekend naar het fokbedrijf van Luc De Bel uit het Vlaamse Aalter. De vaarzengroep van De Bel was samengesteld met Pandita (v. Falcon – geb. 17/10/2020), Polygena (v. Osasis – geb. 19/10/2020) en Pentea (v. Osasis – geb. 6/10/2020). 

Bekijk nogmaals de video van De Bel. Klik hier https://veeteeltvlees.nl/films/2021/blonde-keuring-de-bel

De winnende vaarzengroep van Johan Schilder
De winnende vaarzengroep van Johan Schilder
right