Sitemenu

vrijdag 12 augustus 2022
content-main-left

Nieuws

Coöperatie CRV organiseert in samenwerking met het vakblad VeeteeltVlees en de blonde d’Aquitaine stamboeken van Vlaanderen en Nederland, een grensoverschrijdende videokeuring voor bedrijfsgroepen van vrouwelijk stamboekvee.

Met de organisatie van een videokeuring wordt de leegte die tijdelijk nagelaten is door de coronapandemie, ingevuld. Ook biedt een videokeuring de mogelijkheid om grensoverschrijdend te werken zonder veterinaire, sanitaire belemmeringen.

Volgende bedrijven hebben zich aangemeld voor deelname:

Voor België :

Voor Nederland :

Vanaf vandaag kunnen de gemaakte video’s bekeken worden door op de naam van desbetreffende bedrijf te klikken.

En de winnaar is …

Een professionele jury uit het buitenland gaat de video’s beoordelen en rangschikken. De winnaar wordt Algemeen kampioen Videokeuring 2021.

Maar ook het publiek heeft een stem en mag de Publiekskampioen Videokeuring 2021 aanduiden. Stemmen kan door te klikken op volgende internetlink https://forms.office.com/r/hcqQr7GC1R  Stemmen kan tot 11 november.

Bekendmaking via webinar

De uitslagen worden bekend gemaakt tijdens een speciale webinar op 23 november 2021 om 20u15.

Op het programma: voorstelling van de acht bedrijven met commentaar van de vakjury per bedrijf, intermezzo met Jos Buiting, stamboekmanager CRV, over de nieuwe Europese regels inzake fokkerij, proclamatie van de algemeen kampioen en publieksprijs. Gastheer is Karsten Bolhuis, lid van het Blonde d'Aquitaine stamboek Nederland en districtbestuurder vleesvee coöperatie CRV.

De webinar (internet vergadering) zal +/- 45 minuten duren. Een uitnodiging met de internetlink voor het volgen van de webinar volgt nog.

Op je favoriete bedrijfsgroep stemmen kan tot 11 november
Op je favoriete bedrijfsgroep stemmen kan tot 11 november
right