Sitemenu

vrijdag 25 september 2020
content-main-left

Nieuws

Het merendeel van Australisch verwerkt vlees bevat te veel zout. Dit blijkt uit onderzoek van The George Insitute, een bureau dat wereldwijd onderzoek doet naar gezondheid. Dat meldt MeatProcess.com.

Slechts 10 procent van de 552 verschillende soorten verwerkt vlees, zoals vleeswaren, vlees in blik en hamburgers, voldeed aan de internationale standaarden. De onderzoekers gebruikten de vleesstreefcijfers zoals opgesteld door de voedselautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten als uitgangspunt voor het onderzoek.

Nederlands vlees en zout

Onderzoeksorganisatie TNO kondigde begin dit jaar een twee jaar durende samenwerking met functioneel ingredi├źntenontwikkelaar Vaessen-Schoemaker aan. Zij onderzoeken samen de manier om het zoutgehalte in vleesproducten te verlagen.

De voedingsindustrie werkt aan een mandaat om het zoutgehalte in producten te verlagen. Dit is onderdeel van het plan om de zoutconsumptie onder volwassenen te verlagen tot 6 gram per dag. Een te hoge zoutconsumptie kan leiden tot hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen.

TNO werkt in Nederland aan vermindering van zout in vleesproducten
TNO werkt in Nederland aan vermindering van zout in vleesproducten
right