Sitemenu

vrijdag 25 september 2020
content-main-left

Nieuws

Koning Willem-Alexander heeft ter ere van het honderdjarig bestaan van de Gezondheidsdienst voor Dieren een bezoek gebracht aan de organisatie.

Uit handen van algemeen directeur van de GD, Ynte Schukken, ontving de koning een boek met de geschiedenis van de organisatie. Het boek is geschreven door Reimer Strikwerda, oud-hoofdredacteur van Veeteelt.

Rondleiding door het lab

De koning kreeg een uitgebreide rondleiding door het laboratorium van GD, waarbij diverse medewerkers tekst en uitleg gaven over de werkzaamheden. Ook bij de sectiezaal liet de koning zich uitgebreid informeren. Daar kreeg hij toelichting bij het sectieonderzoek bij een varken.

Jaarlijks 5 miljoen labbepalingen

In zijn openingswoord benoemde directeur Schukken de huidige cijfers van de GD. Jaarlijks worden er 5 miljoen labbepalingen gedaan door de 500 medewerkers en is er een omzet van 60 miljoen euro. Schukken stelde dat de organisatie eraan had bijgedragen dat de inzet van antibiotica de afgelopen tien jaar is gereduceerd met 70 procent en dat GD bij nagenoeg alle landelijke bestrijdingsprogramma’s van dierziekten is betrokken.

 

Van diverse medewerkers kreeg Koning Willem-Alexander tekst en uitleg gaven over de werkzaamheden van de GD
Van diverse medewerkers kreeg Koning Willem-Alexander tekst en uitleg gaven over de werkzaamheden van de GD
right