Sitemenu

maandag 23 mei 2022
content-main-left

Nieuws

Het Vlaamse onderzoeksinstituut ILVO heeft de nieuwe rassenlijst voor voederbieten, snijmais en korrelmais voor 2022 gepubliceerd.

De officiële Belgische rassenlijst telt één nieuw voederbietenras, negen nieuwe snijmaisrassen en vier nieuwe korrelmaisrassen.

Vier maisrassen met twee proefjaren

De vijf nieuw aanbevolen snijmaisrassen zijn Emeleen en LG31224 van Limagrain, Apolonio van KWS, ES Discover van het Franse Euralis Semences en Likoer van Eurocorn Benelux. De rassen KWS Curacao, LG31217, Fieldplayer en LG31265 worden na twee proefjaren opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst. Om een aanbeveling te krijgen moeten rassen minstens drie proefjaren doorlopen hebben.

Downloaden van site ILVO

Het nieuwe voederbietenras is Enermax van DLF. Het nieuwe korrelmaisras is KWS Memento van KWS. De rassen KWS Giulio, KWS Zeagrano en KWS Curacao worden na twee proefjaren opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst van korrelmaisrassen. De nieuwe rassenlijst kan worden gedownload van de site van het ILVO. Hier is ook teeltinformatie en een lijst met kwekers en vertegenwoordigers te vinden.

De Belgische rassenlijst telt vijf nieuwe aanbevolen snijmaisrassen
De Belgische rassenlijst telt vijf nieuwe aanbevolen snijmaisrassen
right