Sitemenu

zaterdag 15 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Wakker Dier voert actie tegen geboortekrik

22-11-2013  · 5 reacties

Wakker Dier voert campagne tegen het ‘massaal gebruik van de verboden geboortekrik’. De stichting roept staatssecretaris Dijksma op tot actie.

Wakker Dier, de stichting die naar eigen zeggen opkomt voor de dieren in de vee-industrie, zegt dat uit onderzoek blijkt dat veehouders massaal gebruikmaken van de geboortekrik. De stichting baseert zich op een leverancier van geboortekrikken, die schat dat 80 procent van de veehouders een geboortekrik in bezit heeft, maar geen harde cijfers over het gebruik heeft.

Verbod geboortekrik

Volgens de Wet Dieren zijn krachttoestellen bij de geboorte van kalveren verboden. Wakker Dier wil dat staatssecretaris Dijksma het verbod naleeft of voorwaarden aangeeft voor het gebruik. De stichting zegt dat deskundigen daarbij denken aan exclusief gebruik door dierenartsen, verplichting van een trekkrachtmeter en het vaststellen van een maximale trekkracht.

Gezondheidsproblemen

Volgens Wakker Dier perst een koe van nature met een kracht van 50 tot 75 kg. Een mens kan een vergelijkbare trekkracht zetten. Met een geboortekrik is een trekkracht van 450 kg te realiseren, de trekkracht van zes mensen. De dierenorganisatie geeft aan dat dieren die met veel trekkracht ter wereld komen, vaak gezondheidsproblemen hebben, zoals gebroken ribben, poten of ruggengraat. Ook zou de sterfte onder deze kalveren hoger liggen.

Wakker Dier suggereert bovendien dat veehouders geen interesse hebben in de geboren kalveren, omdat zij ‘een restproduct met weinig waarde’ zijn.

Volgens Wakker Dier zien veehouders kalveren als 'restproduct met weinig waarde'
Volgens Wakker Dier zien veehouders kalveren als 'restproduct met weinig waarde'

Tjonge Jonge.....

Waar gaat het naartoe......man man zeg!!!. Vervelen die mensen zich..of hebben ze geen werk? Je zou bijna zeggen dat een keizerlijke geboorte de juiste oplossing zou zijn voor dier en mens. Geen zware geboorte en geen getrek aan het waardevol kalf, maar ja dat mag ook al niet.

zot wakker dier

Zijn die nu helemaal gek geworden? Wat is het volgende verbod op koeien stieren zodat het snel gedaan is met de geboorte problemen en de boeren !! Dat is mischien wat ze willen en dan kunnen ze ineens samen werken met de natuur organisatie voor de gronden te bemachtigen, galoways er op zetten als die niet kunnen kalven is toch niet erg die vergaan vanzelf in het onkruid ziet niemand ( gebeurt soms).Probleem opgelost van de verloskrik!

wakkerdier

Op een boot naar Rusland zetten dat activistenvolk, daar weten ze wel raad met dit soort oproerkraaiers !
right