Sitemenu

maandag 27 juni 2022
content-main-left

Nieuws

Philippe Melotte is door de raad van bestuur van BBG verkozen tot nieuwe voorzitter. De Belgian Blue Group (BBG) is de spermaproductiegroep voor het Belgisch witblauw ras van de boerencoöperaties AWE en CRV.

Philppe Melotte (45) vervangt witblauwfokker Geert de Paepe die 12 jaar actief was als voorzitter van BBG maar nu einde mandaat was.

Belgisch witblauw en bio-kippen

Het landbouwbedrijf van Philippe Melotte en Sophie Pussemier is gevestigd in het Waals-Brabantse Lathuy. Het bedrijf bezit een akkerbouw tak en een veehouderijtak 'du Cortil Gayot' met zo’n 200 runderen waarvan 130 stuks stamboekvee van het Belgisch witblauw ras en 70 stuks melkvee. 

In 2019 behaalde Philippe Melotte de kampioenstitel op de nationale keuring Belgisch witblauw te Doornik met de aangekochte stier Kamini de Cras Avernas (Folon x Imperial).

Veelzijdigheid troef

Naast het rundvee houdt het bedrijf ook nog schapen, konijnen en bezit het 4800 kippen. De kippen worden onder het biolabel 'Coq des Prés' vermarkt. Het landbouwbedrijf is ook pedagogische hoeve voor schoolkinderen.

Vooraleer het ouderlijk bedrijf over te nemen was Philippe Melotte 15 jaar lang actief in de farmasector: eerst bij farmaceut Elililly en later bij GSK. Echtgnote Sophie Melotte is leerkracht.

Philippe Melotte, voorzitter BBG (foto Vers l'Avenir)
Philippe Melotte, voorzitter BBG (foto Vers l'Avenir)
right