Sitemenu

maandag 27 juni 2022
content-main-left

Nieuws

Welke foodtrends met rundsvlees gaan in 2021 onze tafels veroveren? Bewust, duurzaam, bezorgen en restaurantkwaliteit in huis halen komen het vaakst voor, aldus het digitaal platform Vlees.nl.

Vlees.nl heeft ook 3 dominerende vleesstukken gespot voor 2021: restaurantkwaliteit rundvlees, stoofvlees en smashburgers.

Restaurantkwaliteit vlees

Deze trend was in 2020 al ingezet door corona en zal ook in 2021 nog wel even door blijven gaan. Omdat de consument niet naar zijn favoriete (vlees)restaurant kan gaan, haalt hij de mooie kwaliteit rundvlees nu zelf in huis: bavette, procureur, kalfsrib-eye en nog veel meer.

Stoofvlees

Ook stoofvlees wordt -ondanks de langere bereidingstijd - een topper. Stoofvlees maakt het thuis extra gezellig door de geuren die langzaam de keuken vullen terwijl het vlees zachtjes pruttelt.

Het grote voordeel aan stoofvlees is dat het ook heel goed van te voren kan gemaakt worden en/of ingevroren kan worden om te bewaren.

Smashburgers

Overgewaaid uit Amerika is de Smashburger aan een opgang bezig. Deze burger wordt platgedrukt (niet platgeslagen) op de bakplaat en geeft een super smaakvol en knapperig resultaat. Na een paar minuten wordt de burger omgedraaid en nog 2 tot 3 minuten gebakken.

De smashburger wordt geserveerd op een geroosterd broodje met peper, zout en kaas.

Een smashhamburger met zoete aardappel (foto marleyspoon.nl)
Een smashhamburger met zoete aardappel (foto marleyspoon.nl)
right