Sitemenu

maandag 23 mei 2022
content-main-left

Nieuws

Lode Ceyssens, voormalig parlementslid voor CD&V, wordt de nieuwe voorzitter van Boerenbond. Hij volgt Sonja De Becker op, die voorzitter van de holding blijft.

Lode Ceyssens is 50 en van opleiding industrieel ingenieur landbouw. Ceyssens was tot voor kort actief in de Vlaamse politiek als Vlaamse parlementslid voor partij CD&V en burgemeester van de nieuwe Limburgse gemeente Oudsbergen, voorheen de gemeente Meeuwen-Gruitrode. Vorig jaar maakte hij de overstap van de politiek naar Boerenbond waar hij ondervoorzitter werd. 

No exit Sonja De Becker

Op 1 mei neemt Ceyssens de plaats in van Sonja De Becker. Hij wordt eveneens voorzitter van Landelijke Gilden, de grootste plattelandsbeweging in Vlaanderen en zal hij het voorzitterschap van de Landelijke Beweging (de koepelnaam voor Landelijke Gilden, Ferm, KLJ en LRV) opnemen 

De Becker blijft voorzitter van de financiële holding van de groep Boerenbond (MRBB). Van daaruit zal ze ­bestuursmandaten ­opnemen bij onder meer Arvesta (veevoederbedrijf) en Acerta (HR-bedrijf). Ze blijft ook bestuurder bij de KBC-bank. 

Lode Ceyssens (foto: Boerenbond)
Lode Ceyssens (foto: Boerenbond)
right