Sitemenu

woensdag 8 april 2020
content-main-left

Nieuws

33ste Haspengouwse jaarmarktkeuring

07-01-2008  · 2 reacties

Voor de 33ste editie van de Haspengouwse jaarmarktkeuring te Sint-Truiden waren 171 dieren aangemeld uit 20 fokbedrijven. Met drie rubrieksoverwinningen in het jeugdige fokmateriaal zette ki-stier Sjaka-Zoeloe van het Zwaanhof (v. Despote) te Sint-Truiden de eerste diamantjes op zijn Afrikaanse koningskroon.
Bij de jonge vaarzen kenden de juryleden kenden de kampioenstitel toe aan Celine van het Bareelhof (v. Osborne). Deze Osbornedochter van Gilbert Veulemans uit Glabbeek showde fijn beenwerk, een mooie open voorhand en het beste, breedste bekken. De rubriekwinnaars in de categorie vaarzen middengroep waren in de achterhand oogverblindend luxe in het vlees. Het werd voor de jury daarom wikken en wegen tussen de beste breedte,de beste grootte, het beste beenwerk op stand of het beste beengebruik. De eindzege ging finaal naar het beste compromis, 0316 van Thiewinkel (v. Occupant) van maatschap Loosen uit Lummen. Bij de oudere vaarzen ging de titel naar Bonita van Terbeck (v. Genièvre) van de familie Roggen-Schotsmans uit Kersbeek-Miskom.
In de categorie jonge stieren ging de overwinning opnieuw naar de fokstal van "van Terbeck" met Cyrano van Terbeck, een Sjaka-Zoeloezoon uit een kleindochter Torrero. Cyrano voerde in zijn rubriek een koptrio van beste Sjaka-Zoeloe zonen aan: op 1b stond 1193 (Sjaka-Zoeloe x Serge) van Marc Schuermans uit Visssenaken en op de derde plaats stond Calvin van de Sluizenweg (Sjaka-Zoeloe x Gib) van Anny Meers Marc Peters uit Millen.
Bij de stieren middengroep ging het kampioenslint naar de zeer aantrekkelijke Billy van de Scholierenhoeve (Fringant) van Tom en Yann Van Hees uit Zoutleeuw. Bij de oudere stieren was de eindoverwinning voor Embargo du Coin (v. Danseur) van maatschap Prokes uit Ransberg, een stier met veel vleesexpressie in de achterhand die vlot de benen gebruikt
.

right