Sitemenu

woensdag 8 april 2020
content-main-left

Nieuws

Zo’n vierhonderd dieren waren aangemeld voor de Frans nationale keuring in het blonde d’Aquitaine ras te Auch. De juryleden legden het accent vooral op de functionele kenmerken, het beenwerk en gang bij de stieren en het bekken bij het vrouwelijk fokvee, met behoud van de raskwaliteiten fijnheid en harmonie.
Bij de oudere stieren ging de nationale onderscheiding naar Velsatis (v. Oulou) van Yves Alcouffe uit Saint Salvadou (12). Velsatis, op de nationale te Parijs recent nog 1a, zette te Auch 1335 kilogram neer op de weegbascule voor een hoogtemaat van 167 cm. In de categorie stieren middengroep was de titel voor Brocart (v. Sauveur) van maatschap Dominique Puech uit Mauriac Senouillac (81). Bij de jonge stieren ging de eindoverwinning naar Barrejac, een Ulyssezoon van Jacques Barre uit Lapistoulette (32).
In de categorie jonge vaarzen behaalde Cannelle (v. Theodule) van Earl Barthes uit Viviers Les Montagnes(81) de eindzege. Bij de vaarzen middengroep was Brasilia (v. Serin) van Joel Darricau uit Hastingues (40) de knapste. Taolenndochter Virée,1110 kilogram voor 160 cm, in eigendom van Earl Dubosc uit Viella (32) zette de eindoverwinning bij de koeien achter haar naam.
Maatschap Plante-Moulet uit Carbes (81) behaalde met Vanille (v. Richelieu) en haar Unissonkalf de titel bij de zoogstellen. Plante-Moulet veroverde ook de prestigieuze titel « prix de l’elevage 2008 » , de prijs voor beste fokgroep.

right