Sitemenu

zaterdag 30 mei 2020
content-main-left

Nieuws

Beauty en Cromstrijen

22-10-2008  · 2 reacties

Het was dit jaar gezelliger keuren voor Adri van der Vaart. De Charolaiskeurmeester uit Ruinerwold kreeg dubbel zoveel dieren voor ogen dan vorig jaar. Ruim dertig in totaal. Ook de kwaliteit was op de afspraak. ‘1a en 1b waren vandaag uitmuntend,’ aldus de commentaar van van der Vaart.
In de jeugd duidde hij Caviar van de Helenahoeve (v. Magenta) van Peter van Nieuwenhuijzen uit St. Philipsland aan als kampioen bij de jonge stieren. Caviar is een evenredig gebouwd stiertje op prima beenwerk met een mooie rastypische stierenkop. Reservekampioen werd Dreamcatcher (v. Boubat) van North Lake Farms uit Oudenhoorn. Dreamcatcher is een beloftevolle jaarling met lengte en breedte op niet te grof maar ook niet te fijn beenwerk. Bij de oude stieren ging de nationale driekleur naar Bolero (v. Ravissant) van Dirk Blaauboer uit Wijdewormer. Bolero is een beste charolais met veel uitstraling maar op iets ouderwets, grof beenwerk. Reservekampioen werd de heel vleestypische Bobbie (v. Norman) van Cor Zandvliet uit Spaarndam. Bolero werd eveneens algemeen dagkampioen bij de stieren.
Ook in het vrouwelijke vee wist Dirk Blaauboer zijn stempel te zetten. Zijn Beauty (v. Romarin) die in optima forma verkeerde en veel rib toonde kreeg de voorkeur boven de vier jaar oudere maar schraler in conditie verkerende Cromstreijen’s Tessibel (v. Manoir) van maatschap Gerritsen uit Leerdam. Tessibel werd reservekampioene van de koeien. Vorig jaar nog waren de rollen omgekeerd. Beauty werd eveneens tot dagkampioene in het vrouwelijke vee uitgeroepen. Juniorkampioene werd de fraai uitgegroeide Clarinette (v. Magenta) van Peter van Nieuwenhuijzen. Clarinette zette bovendien luxe bespiering in de showring neer. Reserve juniorkampioene werd stalgenote Charmante, eveneens van vader Magenta.

right