Sitemenu

vrijdag 10 april 2020
content-main-left

Nieuws

De fokveedag te Leuven was gekenmerkt door uitersten: aan de ene zijde fijne, voor de keuring klaargestoomde dieren, aan de andere zijde fokvee dat met een ommetje langs de hoge drukspuit recht uit de weide kwam. Voor de juryleden voorwaar geen gemakkelijke opdracht tot plaatsing. Slechts 10 fokkers zich hadden aangemeld met 70 dieren.
In de finales bij de stieren wisten Jozef en Filip Dedobbeleer uit Pepingen alle winst naar zich toe te halen. De harmonisch gebouwde Honteux du Bois Remant (v. Blak) werd eindlaureaat bij de jonge stieren. Bij de oudere stieren was er winst voor Effectif de la Chevratte (v. Baron Chevratte).Ook in de vrouwelijke rubrieken wisten de gebroeders Dedobbeleer hun deelname te verzilveren met een provinciale titel in de categorie vaarzen met Dafydd dochter, Davina de Trop.
Hendrik Knops uit Ransberg wist de overige provinciale titels op zak te steken. In de categorie jonge vaarzen was Carla van Prokes (v. Fétiche) de meerdere van haar opponentes. Bij de koeien was er eindwinst voor stalgenote Zoetje van Prokes (v. Bijoutier).

right