Sitemenu

woensdag 8 april 2020
content-main-left

Nieuws

Slechts 34 fokkers hadden zich met 141 dieren aangemeld voor het 24ste Kampioenschap der Beide Vlaanderen in de Brielpoort te Deinze. Een tegenvaller voor de organisatoren die het financieel saldo van het keuringsfeest al jarenlang overmaken aan het Kinderkankerfonds. Wel op het appel waren de hoogtemaat en de bespiering in het fokvee.
Het vaderbeeld van de rubriekwinnaars was wisselend met een licht voordeel voor de ki-stieren Eternel, gevolgd door Groom SF en Germinal. Vier van de vijf kampioenen werden met quasi unanimiteit van de juryleden aangeduid. Uitzondering vormde het kampioenschap bij de jonge vaarzen. Vanwege het grote leeftijdsverschil waren de meningen hier verdeeld. Chanel van de Ruggemeersch (v. Groom) van Steven Van Caeneghem uit Avelgem kreeg met twee stemmen op vijf achter haar naam de kampioenstitel toegekend. Bij de vaarzen trokken vader en zoon Brouillard uit Ronse aan het langste eind met de vleestypsiche Ymelda du Paillaert (v. Magistrat). Bij de koeien werd de enige rubriekwinnares, de bijna zes jaar oude Vicke van de Slindonkhoeve (v. Notez Le) van Andre Schelstraete-Hyde uit Drongen, tevens kampioene.
Kampioen bij de jonge stieren werd de fraai bespierde Harpon de l’Orgelotzoon, Cowboy, van Dirk De Brandt uit Oordegem. Het kampioenschap bij de oudere stieren werd toegekend aan de mooi ontwikkelde stier ,Bambino van de Ijzer (v. Jasmin), van Geert Bulcke uit Knokke-Heist.

Bambino van de Ijzer

right