Sitemenu

woensdag 23 september 2020
content-main-left

Nieuws

Nationale Blonde d

04-12-2008  · 2 reacties

Met zo’n 90 inzendingen was het aantal dieren bij de Blonde’s op de nationale keuring te Marienheem minder dan voorgaande jaren, maar wel ongeveer op niveau van wat ze volgend jaar aan ‘quotum’ krijgen op de Nationale Vleesvee Manifestatie in Ermelo. De winnaars van de Blonde prijzen kwamen uit verschillende stallen.
De lagere bezetting betekende voor de stierrubrieken wat weinig vulling. Maar wel van opmerkelijk goede kwaliteit. Danseur (v. Tilbury) van Fredie van Dijk in Gendringen kwam, zag en overwon in de jongste categorie. Bij de stieren van één en twee jaar was het Bakersfield Cor (v. Tabalounga) van Wim Bakker uit Doornspijk die aan zijn mooie lange bekken veel vlees had hangen en met een vlotte stap door de ring ging. In de rubriek oudste stieren was het kampioenslint voor Ulminio (v. Nickel) in eigendom van De Zandhoeve Spaansen uit Winkel.
Doetje (v. Orion) van Marcel Gerritsen uit Maurik werd kampioene bij de vrouwelijke dieren tot één jaar. Bij de vrouwelijke dieren van één en twee jaar was de competitie zwaar. De elegante Cloe (v. Serin) van Gerritsen en de fraaie kleur van Cisophie (v. Vaughan) van Fredie van Dijk uit Gendringen kwamen er ondanks hun fraaitypische kwaliteiten niet aan te pas. Het waren de oudere en zwaardere dieren die de voorkeur kregen. De massale Carolien (v. Sombrero) van de gebroeders Blaauw uit Doornspijk moest het finaal afleggen tegen Babylone (v. Sinbas) van De Zandhoeve Spaansen uit Winkel. Urielle du Moulin (v. Ogre) van Hans Spekenbrink uit Hulsen had niet de ultime showconditie, maar haar formaat, lengte en vooral haar sterk gebruikte benen deden haar voor de zoveelste keer op rij winnen in de rubriek vrouwelijke dieren van 3 jaar en ouder.
De mooiste prijs in de keuringsring? Vraag het aan fokkers en veel zullen de bedrijfsgroepen noemen. Het zestal van Marcel Gerritsen uit Maurik trok hierbij aan het langste eind. Hij had naast fraai gelijnde en rastypische (jonge) koeien ook twee stieren (toch een pré) in de collectie opgenomen en de uniformiteit was bijzonder.

right