Sitemenu

zaterdag 30 mei 2020
content-main-left

Nieuws

Uckange en Vanille zijn de nieuwe Parijse kampioenen 2009 in het blonde d’Aquitaine ras. Beide dieren haalden het op hun concurrenten vanwege een fraaiere lengte en een expressievere, rastypischer kop. Uckange (v. Malinois) is in eigendom van Michel Renaud. De 5 jaar en zeven maanden oude stier kreeg tijdens de rubriekskeuring na lange aarzeling van de jury de voorkeur boven de nationaal kampioen Auch 2008, Velsatis (v. Oulou) van Yves Alcouffe uit St Salvadou (12). Uckange zette een vlottere gang neer dan Velsatis en bezat net ietsje meer vleesexpressie in de achterhand. In de finale zette Uckange de jeugdkampioen Auch 2008, Barrejac (v. Ulysse) van Jacques Barré, opzij.
De jonge eerstekalfskoe Vanille (v. Richelieu) van Frédéric en Carine Plante-Moulet, zette haar zegereeks verder. Te Auch behaalde zij de nationale titel 2008 bij de zoogstellen. In Parijs zegevierde zij in de finale andermaal vanwege haar beste ontwikkeling in grootte en lengte en het fijn botwerk en fijne huid.
De prijs voor het beste slachtdier onder de keuringdeelnemers, le Prix Boeuf Blond, ging bij de stieren naar Asterix (v. Orion) van maatschap Le Portail Rouge uit St Martin de Berne Goue (79). Asterix woog 1443 kilogram. In het vrouwelijk vee was die eer weggelegd voor Roy-dochter Arena van SCI La Ferme du Lihut uit St Saens (76). Arena woog te Parijs 1021 kgs.

right