Sitemenu

zaterdag 30 mei 2020
content-main-left

Nieuws

De Blonde promotiedag van 2007 staat nog bij iedereen in het geheugen. Een bijzonder geslaagde dag op het bedrijf van Ko Kalf in Doornspijk. Nu het minder gaat met de melkprijzen zijn er misschien melkveehouders die zoeken naar een andere invulling van hun stal. Ook zijn er wellicht vleesveehouders die denken aan een ander ras. Een ras zonder geboorteproblemen maar met vitale kalveren en hoge eindgewichten van afgemeste dieren. De Blonde is een vleesras dat in verschillende staltypes gehuisvest kan worden.
Om dit alles in de praktijk te laten zien organiseert de fokadviescommissie van het Blonde d’Aquitaine stamboek de Blonde Bedrijven Dag op zaterdag 5 september aanstaande. Op deze dag kunnen belangstellenden verschillende Blondebedrijven bezoeken waar men terecht kan voor informatie en advies en ervaringen uit de praktijk.
De bedrijven bevinden zich in het oosten van Nederland en goed bereikbaar via de A1. In de ochtend kan men terecht op het vermeerderingsbedrijf van Henk Stegeman in Laren, een zoogkoeienhouderij met 150 stuks vee. Wat verderop naar het oosten ligt het afmestbedrijf van de familie Lammerink in Geesteren met 350 stieren in afmesting. In de middag staan de deuren open van het koeienmestbedrijf met 350 stuks van G. Arkink in Saasveld. Beide mestbedrijven zijn een onderdeel van Vleesvee Integratie Twente.
Op de bedrijven zullen vertegenwoordigers van het stamboek aanwezig zijn om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Ook zijn er standhouders aanwezig op het gebied van huisvesting, stallenbouw en voeding.
Voor meer informatie: www.blondestamboek.nl

right