Sitemenu

maandag 25 mei 2020
content-main-left

Nieuws

Onderzoeksinstituut ILVO start rundveeloket

16-01-2019  · 2 reacties

Het Vlaamse Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) heeft een loket opgezet waar veehouders direct terecht kunnen met technische vragen. Op deze manier wil het instituut onderzoekskennis beter ontsluiten.

De vraag voor de opzet van het loket komt van de Vlaamse overheid. Een technisch comité, waarin onder andere landbouworganisaties vertegenwoordigd zijn, sturen de werkzaamheden aan.

Website en databank

‘De basis voor het rundveeloket is een website met een databank vol onderzoeksresultaten. Hier kunnen veehouders en adviseurs op veel bedrijfstechnische vragen direct een antwoord vinden’, vertelt de coördinator Matthieu Frijlink. ‘Daarnaast kunnen mensen met vragen contact met mij opnemen zodat ik in de literatuur op zoek kan gaan naar antwoorden.'

Ook een Living Lab

Vragen die bij het Rundveeloket binnenkomen, kunnen aanleiding vormen voor het inzetten van nieuw onderzoek. Om dit te coördineren heeft het ILVO naast het Rundveeloket een zogenaamd Living Lab Veehouderij opgezet. ‘Bij dit onderzoek zullen ook andere onderzoeksinstituten en het landbouwbedrijfsleven betrokken worden. Daarnaast zoeken we samenwerking met veehouders voor het uitvoeren van onderzoek in de praktijk’, vertelt Frijlink.

Het Rundveeloket is te bereiken op: www.rundveeloket.be/

 

De Vlaamse minister van Landbouw Joke Schauvliege opende op Agriflanders officieel het Rundveeloket
De Vlaamse minister van Landbouw Joke Schauvliege opende op Agriflanders officieel het Rundveeloket
right