Sitemenu

zaterdag 26 september 2020
content-main-left

Nieuws

Witblauwfokker Luc Bruyeer uit Halle (B.) heeft in de VeeteeltVlees-kerstquiz van 2019 de voerprijs gewonnen. Hij mocht de 1000 kg jongveevoer Startflakes Extra ontvangen uit handen van Aveve-zaakvoerder Egide Van Schepdael.

Luc Bruyeer baat samen met zijn zoon een fokbedrijf met Belgisch witblauw uit. Het bedrijf telt zo’n 160 stamboekdieren, goed voor 65 kalvingen per jaar. ‘We werken allebei nog buitenshuis’, vertelt hij. ‘De fokkerij is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.‘

Het bedrijf in Halle houdt een half-gesloten bedrijfsvoering aan: de stiertjes worden op een leeftijd van 10 maanden ouderdom verkocht aan een veehandelaar voor de afmest. Reforme koeien worden wel ter plaatste afgemest.

Het bedrijfsareaal telt 55 hectare grasland (maaien/weiden), 16 hectare mais en 5 hectare aardappelen. Het rantsoen van de dieren bestaat uit 1/3 mais en 2/3 gras.

Over Startflakes Extra

Voor een goede start van het jongvee tot de leeftijd van 5 à 6 maanden kan een veehouder het best een jongveevoer kiezen. Jongveevoeders dragen bij aan een optimale groei door een hoogwaardige eiwitkwaliteit (aminozuren). Ze zijn aangerijkt met mineralen, sporenelementen, vitaminen en essentiële oliën voor een gezonde darmflora en een veilige start.

Het gamma jongveevoeders van Aveve bestaat uit enerzijds de startflakes en anderzijds de startkorrels. Gregory Anthrop, vleesveespecialist bij Aveve: ‘Met het verhoogde eiwitgehalte van 18 procent sluit de Startflakes Extra nog beter aan bij de behoefte van het jonge kalf, na een intensieve melkperiode.’

Op de foto Luc Bruyeer, zijn vrouw Josée en zaakvoerder Egide Van Schepdael (r.)
Op de foto Luc Bruyeer, zijn vrouw Josée en zaakvoerder Egide Van Schepdael (r.)
right