Sitemenu

donderdag 21 oktober 2021
content-main-left

Nieuws

Diepvriesgroenten zijn algemeen ingeburgerd. Rundsvlees is dat minder. ‘Nochtans is de kwaliteit van diepgevroren vlees evengoed als vers.’ 

Dat stelt Laurens Zandbergen, marketing manager bij Jan Zandbergen Group, op vlees.nl. ‘Wanneer het rundsvlees professioneel en snel is ingevroren, ben je zeker van dat de voedingswaarden en kwaliteit gewaarborgd blijven.’ 

Snel invriezen, langzaam ontdooien

Naast het snelle invriezen is ook het juist langzaam ontdooien van het vlees van belang. 'Leg het vlees één dag voor gebruik op een afgedekt bord of in een schaal onderin de koelkast of laat het ontdooien in de oorspronkelijke verpakking waarin het vlees is ingevroren. Het vlees kan dan de vleessappen geleidelijk opnemen waardoor het lekker sappig blijft.'

Ontdooien in een magnetron gaat snel maar heeft invloed op de kwaliteit van het vlees.

Wanneer het rundsvlees professioneel en snel is ingevroren, blijven de voedingswaarden en kwaliteit gewaarborgd
Wanneer het rundsvlees professioneel en snel is ingevroren, blijven de voedingswaarden en kwaliteit gewaarborgd
right