Sitemenu

donderdag 19 mei 2022
content-main-left

Nieuws

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft de voedingsdriehoek die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, verruimd met de impact die voeding heeft op het milieu.

Dat meldt VILT.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven krijgt met de regelmaat van een klok de vraag voorgeschoteld over een milieuverantwoord voedingspatroon. 'In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat de consument op den duur het bos door de bomen niet meer ziet,' luidt het bij het Instituut.

Op basis van de inzichten uit de wetenschappelijke literatuur die afgestemd werden met experten, heeft het instituut nu het milieuaspect sterker onderbouwd in de voedingsdriehoek om de consumenten aldus een kompas aan te reiken van van boer tot bord (zie figuur). 

Balans zoeken belangrijk

'Gezond en milieuverantwoord eten gaan heel sterk hand in hand,' luidt het bij Jolien Jonckheere van het Vlaams Instituut Gezond Leven. 'Het is zaak balans te vinden. Verder is genieten van voeding belangrijk en af en toe eens uit de bocht gaan moet kunnen.'

 

Links de milieu-impact van voedingsproducten en rechts de  bijpassende voedingsdriehoek (© Vlaams Instituut Gezond Leven, 2021)
Links de milieu-impact van voedingsproducten en rechts de bijpassende voedingsdriehoek (© Vlaams Instituut Gezond Leven, 2021)
right