Politiek

Sjaak van der Tak stopt als voorzitter van LTO Nederland

Sjaak van der Tak (67) was drie jaar voorzitter van LTO Nederland
Sjaak van der Tak (67) was drie jaar voorzitter van LTO Nederland

Sjaak van der Tak stelt zich niet verkiesbaar voor een tweede termijn als voorzitter van LTO Nederland en stopt na het aflopen van zijn huidige bestuurstermijn op 31 december.

Dit maakte Van der Tak vanavond bekend in een videoboodschap aan de leden.

Verandering in politiek

Van der Tak trad bijna drie jaar geleden aan als voorzitter, maar is inmiddels 67 en wil een stap terug doen. ‘Bovendien zal er in politiek Den Haag de komende maanden veel veranderen. Het is effectiever en wenselijker als een nieuwe voorzitter die verandering vanaf het begin mee kan maken’, legt hij uit. ‘De agrarische sector houdt mijn warme hart en betrokkenheid, maar vanaf januari niet langer vanuit deze positie.’

Samenbindende kwaliteiten

Het bestuur van LTO Nederland kijkt met grote waardering terug op Van der Taks termijn als landelijk voorzitter. ‘Sjaak was een voorzitter ván en vóór de LTO-leden’, zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. ‘De voorbije jaren ging het er vaak heftig aan toe. Maar in dat krachtenveld is LTO altijd als één blok blijven opereren. Dat is in hoge mate te danken aan Sjaaks samenbindende kwaliteiten’, voegt ZLTO-voorzitter Wim Bens daar aan toe.

Klik hier om de videoboodschap van Van der Tak aan de leden te bekijken.