Sitemenu

vrijdag 29 mei 2020
content-main

combinatie

Opu-ivp brengt fokkerij in extra versnelling

Sybrand Merton: 'Tijd is belangrijke factor in de fokkerij'
Laboratoriumtechnieken spelen een steeds grotere rol in de fokkerij. Door genomics weten ki-organisaties en fokkers al vroeg of ze veel nakomelingen willen van een dier.

Tweemaal winst

Vleesveeactiviteiten verbreden met schapenhouderij
Op een studiedag te Libramont wordt gewezen op de mogelijkheid om als rundveehouder de inkomsten op peil te houden door de combinatie van rundveehouderij met schapenhouderij

Werkt fokken met codes?

Triple A ook hulpmiddel voor vleesvee bij maken optimale paring van koe en stier?
Een paringsprogramma is het niet, maar het in Amerika ontwikkelde Animal Analysis beoogt te helpen bij het maken van de beste combinatie tussen koe en stier.

Nieuws

Vlees en milieu zegt Nederlanders niets

27-05-2009  · 2 reacties

Dat vlees slecht zou zijn voor het milieu, zegt de gemiddelde Nederlandse consument niets.’ Consumenten leggen amper een verband tussen voeding en het milieu,’ meldt Meat & Meal, &lsquo

Nieuws

Nieuws

Klein detail maakt weg vrij voor eindzege Vietnam op Frans nationale limousinkeuring

Nieuws

Uit de gegevens van de Administratie Landbouw en Visserij (ALV) blijkt dat het aantal zoogkoeienbedrijven met professioneel karakter in Vlaanderen eerder beperkt blijft.

Nieuws

De Britse rundvleesproductie en mogelijk ook de melkproductie dreigen te moeten inkrimpen door runder-tbc en het massale afschieten van kalveren. Dat schrijft het Agrarisch Dagblad.

Nieuws

Gitan du P’tit Mayeur is de eerste Belgisch witblauwe stier in de geschiedenis van Belgian Blue Group (BBG) die meer dan 100.000 doses sperma produceert in zijn carrière.

Nieuws

De eerste snede van 2008 is gemiddeld tien dagen later gemaaid dan in 2007, maar dit heeft geen gevolgen gehad voor de kwaliteit, zo meldt Blgg.

right