Sitemenu

donderdag 28 mei 2020
content-main

consumenten

Nieuws

Vleesproductie EU daalt met 1,1 procent

10-12-2009  · 2 reacties

Door de financiële crisis daalt in 2009 in de Europese Unie de rundvleesproductie met 1,1 procent tot 7,9 miljoen ton.

Verdere daling rundvleesproductie verwacht in 2010

Nieuws

Er komt volgend jaar een Europees etiket waaruit consumenten kunnen afleiden of vlees afkomstig is van een dier dat een goed leven heeft gehad.

In 2010 etiket voor diervriendelijk vlees

Nieuws

In de staten Californië en Washington rijdt een mobiele slachterij die ter plaatse weidedieren slacht. Aldus lijden de dieren niet onder het transport en dat spreekt consumenten en veehouders aan.

Nieuws

Het Nederlandse kabinet wil onderzoek laten doen naar alternatieven voor vlees en zuivel. Dat staat in de Nota Duurzaam Voedsel die minister Gerda Verburg, minister van LNV, presenteerde.

Nieuws

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) in Groot-Brittannië wil etiketten op steaks en hamburgers die consumenten ervoor waarschuwen dat de roodvleesproductie de aarde verwoest, meldt Meat & Meal, het vakbla

Nieuws

De vleessector in Nederland moet geld uittrekken voor de oprichting van een nieuw vleespromotie- en informatiebureau. Dat vindt 78 procent van de stemmers op de internetpoll van Meatandmeal.nl.

Nieuws

Het Europees Parlement heeft de oproep aan consumenten om minder vlees te eten, geschrapt in een rapport waarin voorstellen worden gedaan om de CO2-uitstoot te beperken.

Nieuws

TNT Post bezorgt met ingang van deze week ook vlees aan huis. Het vlees komt van Nederlands' eerste online steakslager Matthijs van der Pijl uit Ter Aar.

Nieuws

Kwart vleesconsumptie bestaat uit rundvlees

24-12-2008  · 2 reacties

In 2007 at een Nederlander gemiddeld ongeveer 19,2 kg rund- en kalfsvlees. Dat is bijna een kwart van de totale vleesconsumptie, zo meldt het CBS.

Nieuws

Vleesproducenten in de VS zijn per 1 oktober verplicht op het etiket van vleesproducten het land van herkomst te vermelden. Dat meldt de nieuwsbrief van het vakblad Meal & Meal.

right