Sitemenu

vrijdag 29 mei 2020
content-main

dieren

Nieuws

Actuele ontwikkelingen in de dierlijke genetica: inteelt, gevolgen en hoe ermee omgaan. Dat luidt het centrale thema van de eerste Vlaamse fokkerijdag georganiseerd op 28 oktober 2009.

Nieuws

Duitse vleessector wil geen kloonvlees

03-08-2009  · 2 reacties

De Duitse politiek en vleesindustrie hebben zich uitgesproken tegen kloonvlees. Volgens de sector kleven er onder meer ethische bezwaren tegen deze productiewijze.

Nieuws

Het blonde d’Aquitaine keuringsveld was voor de nationale keuring te Libramont met 72 inzendingen iets minder goed goed gevuld dan vorig jaar.

Nieuws

Gilles Lequeux :

28-07-2009

Voor de nationale limousinkeuring te Libramont had het stamboek Gilles Lequeux als keurmeester aangezocht.

Nieuws

In de staten Californië en Washington rijdt een mobiele slachterij die ter plaatse weidedieren slacht. Aldus lijden de dieren niet onder het transport en dat spreekt consumenten en veehouders aan.

Nieuws

Bij een routinecontrole op een bedrijf in Aalten (Gelderland) is bij een jonge stier blauwtong vastgesteld. Het is in Nederland het eerste geval in 2009.

Nieuws

De promotiedag van de Antwerpse witblauwfokkers voor het Belgisch witblauw ras groeide op zondag 12 juli uit tot een grote, feestelijke familiehappening met een reuze barbecue, gratis attracties vo

Nieuws

Aan Weylander Premium Rosé Kalfsvlees werd recent het ‘Beter Leven Keurmerk’ van de Dierenbescherming met 1 ster toegekend.

Nieuws

De drie grootste supermarkten in Brazilië verkopen niet langer rundvlees van dieren die gekweekt werden in ontboste gebieden. Dat meldt het persagentschap Reuters.

Nieuws

In het zuiden van Frankrijk zijn nieuwe gevallen van het BT8-virus van blauwtong vastgesteld. Het Belgische voedselagentschap FAVV doet een dringende oproep tot vaccinatie.

right