Sitemenu

donderdag 28 mei 2020
content-main

fokkerij

Nieuws

Tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie afgelopen zaterdag in Zwolle heeft VeeteeltVlees bewegende beelden gemaakt tijdens het keuren van de verschillende rassen.

Sfeerbeelden en kampioenen van alle rassen in beeld

Nieuws

Gebruik dekstieren met gebrek onverantwoord

13-12-2010  · 8 reacties

Het is voor een bedrijf desastreus om een witblauwe dekstier met één erfelijk gebrek in te zetten. Dat rekende dr. Geert Hoflack voor aan de aanwezigen op de PCR-studieavond voor vleesvee te Sint Niklaas. ‘Het gebruik ervan is eigenlijk niet te verantwoorden.’

Slechts één op de drie dekstieren of 32 procent is vrij van alle zeven gebreken

Nieuws

‘Genomic selection is een nieuwe informatiebron, geen magie.' Dat stelde Geart Benedictus, voorzitter van de stichting Genetische Evaluatie Stieren (GES) tijdens de eerste GES-dag voor veehouders op 7 oktober in Wolvega.

‘Gangbaar nakomelingenonderzoek blijft nodig

Nieuws

Met zeven deelnemers trokken Armand en Bart Willems uit Sint-Joris-Winge diverse keren naar de kop van de reeks op de provinciale fokveedag van het witblauwras in Leuven.

Davidoff van de Bremberg (v. Wellington), kampioene bij de vaarzen

Nieuws

Film: 'grazing bull' Fakir

08-04-2010  · 4 reacties

Ki-stier Fakir de L’Hez Kernai groeide op onder de harde omstandigheden van de Belgische Ardennen, waar gras het hoofdbestanddeel is van de voerrantsoenen.

Ki-stier Fakir de L’Hez Kernai in beeld

Nieuws

Fokveebeurs Affligem imponerend

31-01-2010  · 5 reacties

De 23e editie van Vlaanderens grootste fokveebeurs voor het Belgisch-witblauwras in Afflgem was grensverleggend. De vleesaanzet in de achterhand was mooi afgetekend. Nog nooit waren de bekkens zó breed en nog nooit behaalden álle rubriekwinnaars de normen voor eerste categorie in hoogtemaat. Alleen het beenwerk kon nog beter.

Nestlé de St. Fontaine (links) behaalde rubriekwinst en later de kampioenstitel

Nieuws

Ki-vader Harisson deed het goed in de jeugdreeksen op de jaarlijkse fokveedag te Geel. Maatschap Perenhof was het meest succesvol onder de inzenders.

Nomie van Perenhof, kampioene koeien

Nieuws

Inteelt is een probleem van alle landbouwhuisdieren. Dat bleek op de eerste Vlaamse fokkerijdag, die recentelijk gehouden werd op KU Leuven.

Een vuistregel voor grote, ideale populaties is 0,5 procent inteelttoename per generatie

Nieuws

Norma 22 vormde een mooi sluitstuk voor een geslaagde elitekeuring.

Rastypische Norma 22 kampioen bij de koeien

Nieuws

Taolennzoon Aaron, van maatschap Dubosc in mede-eigendom met maatschap Lucuspin, realiseerde de dubbel op de Franse nationale blonde d’Aquitainekeuring te Saint-Gaudens. Aaron werd kampioen in de categorie oudere stieren en zette wat later ook het algemeen kampioenschap 2009 achter zijn naam.

Vanille op de SIA 2009 te Parijs
right