Sitemenu

woensdag 8 april 2020
content-main

gewicht

Nieuws

Een juiste schatting van het gewicht van een koe is belangrijk om over- of onderdosering van medicijnen te voorkomen. Maar het gewicht van een koe bepalen is zo makkelijk nog niet, zo blijkt uit een kleinschalig veldonderzoek van de Gezondheidsdienst Dieren (GD) in Nederland. 

Bij koppelbehandeling is de kans op over- en onderdosering groot

Nieuws

Geen topprijzen op B.A.C.-stierenveiling 2009

30-03-2009  · 2 reacties

Op zaterdag 28 maart jl. werd voor de 9e maal door het Blonde d’Aquitaine Stamboek een veiling georganiseerd van stieren uit de centrale opfok (BAC).

Nieuws

Zaterdag 28 maart houdt het Nederlands Blonde d’Aquitaine stamboek een veiling van fokstieren op het opfokstation in Uithuizermeeden.

Nieuws

Gitan du P’tit Mayeur is de eerste Belgisch witblauwe stier in de geschiedenis van Belgian Blue Group (BBG) die meer dan 100.000 doses sperma produceert in zijn carrière.

Nieuws

Steeds meer vleeshandelaars passen allerhande nieuwe "trucs" toe om het gewicht van runderkarkassen te verminderen en bijgevolg minder te moeten uitbetalen aan de vleesveehouders.

Nieuws

De nationale keuring in het Blonde d’Aquitaine ras kende een goede bezetting.

Nieuws

Magere RSC-veiling te Ciney

15-07-2008  · 2 reacties

Op 9 juli veilde het opfokstation voor het Belgisch-witblauw ras RSC te Ciney slechts dertien stieren vanwege het onderzoek op de erfelijke gebreken CMD1, CMD2 en SQT.

Nieuws

08-07-2008

De jaarlijkse land- en tuinbouwdag op de landcommanderij Alden Biesen te Bilzen is een unieke gelegenheid voor vele families om het platteland te beleven : een echte « country fair » op zijn Brits.

Nieuws

Op zaterdag 29 maart jongstleden werd door het Blonde d'Aquitaine Stamboek Nederland op het opfokstation in Uithuizermeeden de jaarlijkse veiling georganiseerd van blonde d'Aquitaine fokstieren uit

Veilingtopper Casanova in de ring
right