Sitemenu

zondag 1 augustus 2021
content-main

groei

Vruchtbare vleesmassa

Gerard Schillemans: 'Een witblauwe koe kan even goed zelf voor haar kalf zorgen'
De gulden middenweg tussen puur vlees en groei, zo luidt het fokdoel van Gerard en Lode Schillemans uit het Antwerpse Mol. Het doel is een zo hoog mogelijk rendement behalen

Gras voor dikbillen

Op veel dikbilbedrijven met gras een onevenwicht tussen energie- en eiwitaanbod
Gras is de voornaamste en goedkoopste bron van eiwit om groei te realiseren. Maar Belgisch-witblauwvee bezit een lagere opnamecapaciteit en een hogere eiwitbehoefte dan andere runderrassen.

Nieuws

Vanuit de Vlaamse overheid, afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling (ADLO), worden demonstratieproeven uitgevoerd die een aanvulling vormen op het praktijkonderzoek.

In de bijlage vindt u de

Demonstratieproeven ter aanvulling op praktijkonderzoek inzake groei Belgische witblauwen

Nieuws

Het Nederlandse kabinet wil onderzoek laten doen naar alternatieven voor vlees en zuivel. Dat staat in de Nota Duurzaam Voedsel die minister Gerda Verburg, minister van LNV, presenteerde.

Nieuws

De consument grijpt als gevolg van de recessie terug naar de basisproducten.

Nieuws

De Braziliaanse vleessector maakt op dit ogenblik een koude sanering door. Na een lange periode van groei is er nu sprake van een daling. Dat meldt het Agrarisch Dagblad.

Nieuws

Sinds korte tijd circuleren in het bwb-midden verontrustende berichten over de aanwezigheid bij ki-stieren van het gen dat dwerggroei induceert bij de nakomelingen.

Nieuws

Vanaf de maand mei introduceert BBG gesekst sperma van Belgisch witblauwe ki-stieren in de Belgische en Nederlandse markt.

Nieuws

Veertien stieren waren in aanbod op de tweede RSC veiling van het jaar. Tien stieren gingen van de hand voor een gemiddelde verkoopprijs van 4.200 euro.

right