Sitemenu

zondag 20 september 2020
content-main

melk

Nieuws

De inzet van Nederlandse veehouders voor het verlagen van het antibioticagebruik is bijzonder succesvol. In tien jaar tijd is de verkoop van deze middelen met 70 procent gedaald. Dit blijkt uit het jaarrapport 2019 van de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa).

Het gebruik van antibiotica in zoogkoeien en vleesstieren is al enkele jaren stabiel op een laag niveau

Ontstoken penswand

Te grote porties melk funest voor kalveren - uit de dierenartspraktijk
Een kalverhouder bleek te grote porties warme melk in één keer aan zijn kalveren te voeren, waardoor er verzuring en rotting van de pensinhoud ontstond met een ontsteking van de penswand tot gevolg.

Wetenschap in elke zak

Smaakpanel proeft alle grondstoffen in kalvermelk
Uit de fabriek van Denkavit Nederland in Voorthuizen komen jaarlijks vele duizenden tonnen kalvermelk voor vleeskalveren en fokkalveren.

Kopieën maken

Het huidige klonen is vooral een kwestie van proberen en leren uit de fouten - special Klonen
De voedselagentschappen over de hele wereld zijn eensgezind: vlees en melk van gekloonde dieren zijn veilig voor de consument.

Klonen remt fokkerij

Wetgeving en ethiek van de leden doorslaggevend voor CRV-standpunt - special Klonen
De introductie in Groot-Brittannië van melk en vlees van gekloonde runderen in de voedselketen zorgde daar voor maatschappelijke onrust.

Nieuws

Vleesveesector status-quo in halfjaarlijkse conjunctuurbarometer.

Nieuws

Het aantal biologische producenten en het areaal bio bleven in Vlaanderen gelijk, dit in tegenstelling tot de algemene dalende trend in de volledige landbouwsector.

Nieuws

Herstel landbouwmarkten nog niet voor morgen

20-03-2009  · 2 reacties

Volgens experts van de Europese Commissie weegt minstens tot 2010 de economische crisis op de prijzen van de meeste landbouwproducten. Dat meldt Vilt.

Nieuws

Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en BioForum hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend dat de omschakeling naar biologische landbouw moet bevorderen.

Nieuws

Vanaf 27 oktober start Fedis, de Belgische federatie van de distributiesector, met een promotieplan om de Belgische landbouwproducten een grotere zichtbaarheid te geven in de verkooppunten.

right