Sitemenu

woensdag 23 september 2020
content-main

prijzen

Sterke daling vleesprijs

LEI-onderzoeker Kees de Bont - 'Nederlandse vleesveehouderij krijgt het zwaar'
'Rundvlees krijgt meer concurrentie van het goedkopere varkens- en kippenvlees. Onderzoeker Kees de Bont verklaart de conclusies uit het rapport ‘De agrarische sector in Nederland naar 2020’.

Twee of drie procent vochtverlies?

Omrekening warm- naar koudkarkasgewicht zorgt voor discussie tussen producent en afnemer
Door te verkopen op geslacht gewicht ontvangt de veehouder in België minder dan zijn collega’s in het buitenland. Oorzaak is een andere omrekening van warmkarkasgewicht naar koudkarkasgewicht.

Nieuws

Belg betaalt meer, Nederlander betaalt minder

08-07-2010  · 2 reacties

Een Belgische consument betaalt 15 procent meer voor zijn voedingswaren dan de gemiddelde prijs in de 27 EU-lidstaten, zo blijkt uit een vergelijkende studie van Eurostat.

Een Belg betaalt voor voedsel 28 procent meer dan het Europees gemiddelde, een Nederlander twee procent minder

Nieuws

Mengvoerprijzen dalen weer

04-08-2009  · 2 reacties

Uit een belronde van het Agrarisch Dagblad blijkt dat de prijzen voor veevoer weer dalen.

Nieuws

De Animal Sciences Group van Wageningen UR berekent eens per 4 weken de actuele voederwaardeprijzen voor energie (VEM) en eiwit (DVE) op basis van actuele grondstofprijzen.

Nieuws

‘Het wereldvoedselvraagstuk is ernstiger dan ooit tevoren,’ stelde de voorzitter van LTO Nederland, Albert Jan Maat, tijdens een seminar van de Eduardo Frei Stichting.

Nieuws

De rundvleesproductie in de EU15 gaat dit jaar met 113.900 ton of 1,6 procent achteruit, zo voorspelt het Europees statistiekburo Eurostat.

Nieuws

Vanaf de maand mei introduceert BBG gesekst sperma van Belgisch witblauwe ki-stieren in de Belgische en Nederlandse markt.

Nieuws

Indien niet snel actie ondernomen wordt om de mondiale landbouwproductie te verdubbelen, zal de wereld geconfronteerd worden met een permanente voedselcrisis en globale instabiliteit.

Nieuws

Herstel landbouwmarkten nog niet voor morgen

20-03-2009  · 2 reacties

Volgens experts van de Europese Commissie weegt minstens tot 2010 de economische crisis op de prijzen van de meeste landbouwproducten. Dat meldt Vilt.

right