Sitemenu

vrijdag 25 september 2020
content-main

vleeskwaliteit

Twee petten, maar één strijd

Veehouder-slager wil dat het Vlaams stamboek zich hogerop in de keten manifesteert - serie BWB-adviescommissie. Deel 3: Marc Raemdonck
De uitstraling van het Belgisch-witblauwras is de grootste bezorgdheid en het grootste aandachtspunt van commissielid Marc Raemdonck.

Anders dan anderen

Rutger Woolderink - 'maar weinig mensen weten hoe lekker het vlees van de Angus is'
Rutger Woolderink is een van de weinige Nederlandse fokkers van het van oorsprong Schotse vleesveeras aberdeen angus. Hij koos het ras vanwege de vleeskwaliteit en het afkalfgemak.

Uniek binnen Vlaanderen

Kleine Piemontesefokkerij voorziet in eigen vlees bij familie Herweyers
Het Piemonteseras betekende voor Rudy Herweyers uit Puivelde- Belsele het einde van lang zoeken naar het ideale vleesras.

Onderzoek naar spiereiwitgenen

Betekenis van proteomics voor vleesproductie en vleeskwaliteit
Uitleg van wat de bijdrage van het eiwitgenonderzoek kan zijn, proteomics genaamd, voor de rundvleesproductie en de -fokkerij

Gemarmerd of gepersilleerd?

Een kleine procentverhoging 'persillering' maakt vlees niet minder gezond
De termen 'gemarmerd' of 'gemarbreerd', 'gepersilleerd' en 'doorregen' zijn termen die duiden op de aanwezigheid van vet in het vlees.

Passie voor limousins

Hans Ham: 'De kwaliteit die mensen hier krijgen is bij geen slager te koop'
De hobbyfokkers Hans en Marga Ham hebben hun limousinkoeien vooral om van te genieten. In 2006 leverde de verborgen kwaliteit in de veestapel plotseling de veilingtopper op een LCO-veiling op.

Nieuws

Met 301 inschrijvingen waarvan 272 stieren was de jaarmarktkeuring te Libramont de grootste onder de Waalse winterkeuringen.

Nieuws

Onderzoek naar glycerine als veevoer

30-05-2007  · 3 reacties

Amerikaanse onderzoekers van het College of Agriculture, Food and Natural Resources onderzoeken of glycerine bij kalveren invloed heeft op de groei en op de vleeskwaliteit.

right