Sitemenu

woensdag 8 april 2020
content-main

wereld

Nieuws

‘Het wereldvoedselvraagstuk is ernstiger dan ooit tevoren,’ stelde de voorzitter van LTO Nederland, Albert Jan Maat, tijdens een seminar van de Eduardo Frei Stichting.

Nieuws

Indien niet snel actie ondernomen wordt om de mondiale landbouwproductie te verdubbelen, zal de wereld geconfronteerd worden met een permanente voedselcrisis en globale instabiliteit.

Nieuws

Op het kabinet van Vlaams landbouwminister Kris Peeters vond maandag de eerste dialoogdag plaats over een nieuwe toekomstvisie voor de vleesveesector in Vlaanderen.

Nieuws

BSE zit in sommige gevallen in de genen van koeien. Tot voor kort werd er van uitgegaan dat koeien met BSE, besmet veevoer hadden gegeten. Dat meldt Meat & Meal.

Nieuws

De beste steak ter wereld is niet afkomstig van een vleeskoe, maar van een melkkoe. Dat blijkt uit de verrassende resultaten van een proeverij die het maandblad 'Gastromania' onlangs organiseerde.

Nieuws

Afgelopen zondag liepen maar liefst 25.000 sporters doorheen Brussel voor de traditionele ’20 km’.

Nieuws

De achttiende voorjaarskeuring en -veiling te Carlisle (UK) is een uitermate groot succes geworden voor het Belgisch-witblauw ras.

Nieuws

Het Braziliaanse rundvleesbedrijf JBS neemt de helft van de aandelen van zijn Italiaanse collega Inalca over. Dat meldt het Agrarisch Dagblad.

Nieuws

De Europese Unie gaat de import van Braziliaans vlees verbieden als de voedselveiligheid in het Zuid-Amerikaanse land niet verbetert.

Nieuws

Bij verhoging van het slachtpercentage van de Braziliaanse veestapel van 22 naar 30 procent, zou het overschot op de binnenlandse markt stijgen van 2,2 naar 5,6 miljoen ton.

right