Vleesproductie

Overnemers voor slachthuis Bastenaken

Het slachthuis van Bastenaken krijgt eindelijk een overnemer, de geplande activiteiten gaan verder dan alleen een slachtlijn
Het slachthuis van Bastenaken krijgt eindelijk een overnemer, de geplande activiteiten gaan verder dan alleen een slachtlijn

Het Waalse slachthuis van Bastenaken heeft uiteindelijk een overnemer gevonden. Dat meldt het persagentschap Belga. De overnemers – Gotta en Peters – willen op de locatie, voorheen in handen van Veviba, een agro-voedingssector ontwikkelen.

Na maanden onderhandelen tussen de groep overnemers en de betrokken instanties van huidig beheerder, de Idelux-groep, is begin deze week een overnameakkoord gesloten.

Agrovoedingscentrum

De nieuwe investeerders zijn afkomstig uit het Luikse: Marcel Peters, van de PEMA-groep met onder meer het slachthuis van Saint-Vith en Bernard Gotta, die aan het hoofd staat van Bernard Gotta SA en Viande de Liège SA.

De twee kopers willen vanuit het slachthuis van Bastogne een agro-food centre of excellence in Wallonië ontwikkelen. Daarbij willen ze zich niet alleen beperken tot de slachtactiviteit.

Twee jaar en half dicht

De activiteiten van het slachthuis van Bastogne lagen reeds meer dan twee jaar en half stil naar aanleiding van het faillissement van Qualibeef (ex-Veviba) en AMB (Abattoir en Markt van Bastogne) in augustus 2019.