Fotoserie

Volle zussen uit Ten Dreve stal pakken titels in Sint-Truiden

Twee jaar na de vorige editie kon in Sint-Truiden opnieuw een goedbezochte witblauwprijskamp georganiseerd worden
Twee jaar na de vorige editie kon in Sint-Truiden opnieuw een goedbezochte witblauwprijskamp georganiseerd worden

Met drie kampioenstitels was de fokkerijstal ‘Ten Dreve’ en de familie Schuppen uit Velm de grote winnaar van de uitgestelde winterprijskamp voor Belgisch witblauw in Sint-Truiden.

Onder een stralende lentezon en de aanwezigheid van een 100-tal dieren was de Bwb-prijskamp van Sint-Truiden meer dan terug van weg geweest. De organisatoren hadden niet op een inspanning gekeken om de vele toeschouwers in de watten te leggen. De kwaliteit van dieren was bijzonder hoog, meer dan 400 bezoekers genoten ook van de aangeboden lunch met natuurlijk Belgisch witblauw op het menu.

Drie maal winst voor Schuppen

In de prijskampring begon even na de middag de grote Schuppen-show, het namiddagprogramma leverde de Velmse stal immers vijf rubriekwinsten op. Drie ervan werden verzilverd met een kampioenstitel. De achttien maand oude Pam te Dreve was de eerste die won, bij de vaarzen van 10 tot 20 maanden oud. Deze dochter van Jet-Set uit een Benhur-dochter showde zich als een complete vaars, met gewicht en een mooie bespiering en belijning onder meer in de achterhand. Winst was er ook voor volle zus Noor Ten Dreve, zij won bij de koeien. Fijn beenwerk en een massieve bouw in midden en voorhand deden de jury haar verkiezen als kampioene. De derde titel was meer dan verdiend voor Narcotique Ten Dreve, de Or-dochter won eerder in de namiddag wel de hoogst gewaardeerde rubriek van de keuring. Narcotique showt een compleet plaatje met breedte en een enorme vleesexpressie en won het kampioenschap bij de oudste vaarzen.
In de jongste rubriek kon Stijn Veulemans zijn vijf rubriekswinsten verzilveren. Zijn Rose van het Bareelhof, een dochter van Dali uit dochter van Idefix in mede-eigendom met Michel Isenborgs, won met haar pure bevleesdheid van onder meer twee stalgenoten en een jonge vaars uit de stal van Paul Verpoorten.

Stieren met compleet plaatje

De jongste rubriek stieren werd gewonnen door Radar van Terbeck, een acht maand oude zoon van Darko uit een dochter van Vidal. De stier uit de stal van Roggen-Schotsmans LV uit Kersbeek showde meer ontwikkeling dan andere jonge stieren als ook meer bevleesdheid in voor- en achterhand.
Bij de jonge stieren van 10 tot 15 maanden was er winst voor de broers Vanhees uit Zoutleeuw. Hun Storm-zoon 6985 van de Scholierenhoeve was de meest complete stier uit dit kampioenschap met ook nog eens een mooie gevulde achterhand.
Marc Peters en Anny Meers pakten de winst in het kampioenschap van stieren vanaf 15 maanden. Porto van de Sluizenweg, een zoon van Dauphin uit een Grommit, showde in Sint-Truiden een harmonische bouw, met goed beenwerk en breedte in de achterhand. Tot slot was er winst met de grote prijs van de stad Sint-Truiden voor Decajou van de Kleine Venne, een mooie Acajou-zoon uit de stal van Mechelmans-Baerts Lv uit Donk.

Fotoserie kampioenen en rubriekswinnaars prijskamp Sint-Truiden